Jednomjesečni pritvor za grupu Edina Omerčičevića zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga

Kantonalni sud u Tuzli prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog  pritvora za Edina Omerčičevića (39), Husejina Omerčičevića (23), Adnana Halilovića (27), Nermina Fazlića (39) iz Gračanice i Hasana Omerovića (49) iz Srebrenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi koju je organizirao Edin Omerčičević počinili produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postoji osnovana sumnja da je Edin Omerčičević organizirao grupu,  u kojoj su bile i ostale  osumnjičene osobe,  te da je u periodu od početka februara do 14. jula 2015. godine  za grupu nabavaljao opojne droge marihuana i amfetamin. Članovi grupe su od Omerčičevića preuzimali drogu, vagali je, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Gračanice i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu i dijelili zaradu od prodaje.

Općinski sud Gračanica je prihvatio prijedlog Tužilaštva i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora  i za Merseda Mustafića (37) iz Gračanice koji je osumnjičen da je u ovom periodu počinio isto krivično djelo, odnosno da je nabavljao i većem broju konzumenata prodavao opojnu drogu amfetamin.

Pripadnici MUP-a TK su 14. jula 2015. godine izvršili pretres objekata na određenom broju lokacija u Gračanici i drugim mjestima u Tuzlanskom kantonu. Prilikom pretresa su osumnjičeni lišeni slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene u prostorijama Tužilaštva.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.