Upozorenje vozačima: Pravite češće pauze

Na snazi je crveni meteoalarm, zbog čega se vozačima preporučuje izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana. Ukoliko, ipak, putuju preporučuje se da prave češće pauze.

Posebno se skreće pažnja svima koji koriste klima-uređaj u vozilu da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na autoputu A-1, Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača, saobraća se po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Duge su kolone vozila na graničnim prijelazima Doljani, Ivanica, Prisika, Kamensko i Bijača na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a zadržavanja su od sat do sat i pol.

Na sjeveru Bosne i Hercegovine pojačan je ulazak vozila u našu zemlju. Najduža zadržavanja su na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, gdje se čeka oko sat.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta.

Vozače se podsjeća da je Granični prijelaz Gabela Polje od jučer privremeno otvoren kao međunarodni granični prijelaz – do 01. oktobra.

Osim ovog, vozači mogu koristiti i granične prijelaze Ivanica i Trebimlja (Čepikuće) za put prema Dubrovačkoj regiji, kao i prijelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje za put prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije.

Zbog radova u Hrvatskoj, na Graničnom prijelazu Brčko-Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*