Asmir Begović: Sjajan je osjećaj biti igrač Chelseaja

Asmir Begović se sa ekipom Chelseaja nalazi na pripremama u Kanadi. Upravo je u toj zemlji, u gradu Edmontonu, Alberta izabrao poziv čuvara mreže, te je čak bio nadomak kanadskog državljanstva, odnosno statusa reprezentativca te zemlje.

Na oficijelnoj stranici Chelseafc.com izašao je intervju sa novim golmanom ove ekipe, gdje je kazao da i dalje održava kontakte sa drugovima iz Edmontona.

”Lijepo se vratiti u Kanadu. Proveo sam dobar dio života ovdje”, kazao je reprezentativni golman BiH.

Begović je od ratnih dešavanja izbjegao sa roditeljima u ovu sjevernoameričku zemlju, a kazao je da je profesionalni fudbaler htio da bude još od malih nogu.

Kazao je, da period života koji je proveo u Njemačkoj, prije dolaska u Kanadu je taj ključni u kojem je znao da su stative i rukavice njegova sudbina, pa čak i kada se fudbalom bavio u Kanadi, gdje taj sport nije među popularnijim.

U intervjuu je kazao da je u određenom momentu imao fantastične predispozicije da postane košarkaš, jer je pored fudbala volio košarku i odbojku, ali da se u potpunosti posvetio svojoj sadašnjoj profesiji, iako su mu kao srednjoškolcu dolazile ponude za brojne kampove i univerzitetski pozivi, koji su mu davali stipendiju kao košarakašu. Ipak, jedna je ljubav, fudbal.

Novinar sajta Chelsea ga je i pitao zašto se odlučio za dres BiH, a ne Kanade, budući da je branio za U20 reprezentaciju te zemlje, na što je Begović odgovorio: ”Meni je to bila jako teška odluka moram priznati. Moja porodica je jako vezana za Bosnu, i nisam požalio nikada. Ljudi u BiH me vole, i uživam u branjenju za BiH”, kazao je Begović, nova akvizicija u svlačionici koju kontroliše Jose Mourinho.

Upitan je i za dosadašnja iskustva u Chelseaju, za kratko vrijeme koliko je član.

”Fantastično zaista. Sjajan je osjećan biti dio ove skupine, svi su me srdačno dočekali, od trenera pa do igrača. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri, sviđa mi se ovaj izazov”, istakao je golman.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*