(VIDEO) Zasijedalo Gradsko vijeće Tuzla

Gradsko vijeće danas je usvojilo Odluku o stavljanju van snage  Odluke o prenosu prava vlasništva  na nekretninama  po prvom javnom  konkursu  za prenos vlasništva  na nekretninama u vlasništvu grada Tuzle licima nastradalih područja u svrhu izgradnje indvidualnog stambenog objekta. Radi se o tri osobe. Postavilo se pitanje zbog čega su ovi sugrađani odustali  od dodijeljenih parcela.

Bahto Mekić, pomoćnik gradonačelnika  za razvoj i ekonomske poslove je pojasnio da je jedna sugrađanka odustala  jer je  iz drugih fondova dobila donaciju kojom će riješiti svoj problem, dok su druge dvije osobe odustale jer su nezadovoljne kvadraturom  objekata. Naime, montažne kuće koje će biti pravljene za ove namjene, veličine su  50-60 kvadrata, a ove osobe bi željele veću kvadraturu.

Vijećnici su na današnjoj sjednici usvojili rješenje  o izmjeni rješenja o osnivanju  prvostepene komisije za provođenje javnog konkursa  za postupak prenosa prava vlasništva  na nekretninama u vlasništvu grada Tuzle.

Usvojena  je i Odluka  o izboru najpovoljnijeg  ponuđača  i davanje saglasnosti za zaključenje  ugovora o prodaji  nekretnine  u vlasništvu  grada Tuzle.  Radi se o kompleksu  Farme u Gornjoj Tuzli. Najpovoljniji ponuđač je  Menprom Doo  Gornja Tuzla, koji je ponudio  147 hiljada  172 KM. Najpovoljniji ponuđač  može na ovoj  nekretnini  izgraditi  samo proizvodni  objekat, proizvodno-prehrambene namjene.

Na današnjoj sjednici su imenovana i tri nova člana Gradske izborne komisije  Tuzla. To su Lejla Numanović iz reda Bošnjačkog naroda, Smiljan Stojak iz reda Hrvatskog naroda i Slađana Krajina  iz reda ostalih.  O četvrtom članu bit će odlučeno naknadno, a potrebno je izabrati  jednog člana  Bošnjačke nacionalnosti – muškarca.

Usvojen je i nacrt  Zakona o turističkim zajednicama.

Vijećnici su primili k znanju  Informaciju o podršci  grada Tuzla amaterskom i profesionalnom sportu u 2014. Godini i Informaciju o realizovanom javnom pozivu za dodjelu sredstava  na ime podrške  projektima organizacija civilnog društva iz oblasti sporta na području grada Tuzla u 2015. Godini.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*