Maya Sar s pjesmom “Novo more” nastupila na italijanskom Mittelfest-u

Bosanskohercegovačka kantautorica Maya Sar nastupila je na Mittelfest-u, koji se tradicionalno održava svake godine u italijanskom gradu Cividale Del Friuli.

Ovogodišnji Mittelfest, čiji je lajtmotiv – voda, okupio je kantautore, intelektualce i književnike, koji su za ovu namjenu napisali originalna djela.

U projektu pod nazivom “Aghe.Voda.Uje”, Maya Sar se predstavila svojom autorskom kompozicijom “Novo more”.

“Polaskana sam pozivom za učešće na Mittelfest-u, jer se radi o nesvakidašnjem umjetničkom mozaiku, koji pruža potpunu slobodu izražavanja.

Kao kantautoru, bio mi je veliki izazov komponovati “Novo more”, pjesmu, u kojoj voda predstavlja metaforu za život, a koju je kao orkestarsko-horsku poemu aranžirao Maestro Valter Sivilotti. Poseban dozivljaj je bio sam nastup sa Orkestrom Mitteleuropa i Horom Friuli Venezia Giulia” – kaže Maya Sar.

Muzičko-poetski projekat, koji je osmislio italijanski kompozitor i dirigent, Valter Sivilotti, uz pjesme Arsena Dedića, Edoarda De Angelisa, Luigi Maierona, Vlade Kreslina, Gjerg Leke, Loris Vescova, te poeziju naše knjizevnice, Enise Bukvić, Dorte Jagic, oslikava stalni protok jedinstvenih melodija, ritmova, jezika i kultura, sjedinjenih u rijeku talenta različitih naroda.

Na Mittelfest-u, Maya Sar je pored autorske kompozicije “Novo more”, izvela i pjesmu Damira Imamovica, “Tražim rijeku.”

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*