Sastanak sa predstavnicima Wizz Air-a: Turističku ponudu TK treba predstaviti stranom tržištu

Predstavnici avio kompanije Wizz Air danas su posjetili Tuzlu. Održano je nekoliko sastanaka sa predstavnicima Vlade TK, Turističke zajednice TK i turističkih agencija u cilju unapređenja turističke ponude našeg kantona i otvaranja prema stranom tržištu.

TK ima veliki turistički potencijal, istakao je Edin Ajanović, ministar trgovine turizma i saobraćaja TK, međutim našu turističku ponudu treba objediniti, kako bi bila privlačnija gostima.

Od otvorenja Međunarodnog aerodroma Tuzla sve više gostiju dolazi u TK, a ostvaruje se i veći broj noćenja što donosi i prihode. Gostima treba ponuditi raznolik turistički sadržaj kako bi se ponovo vratili i doveli nove goste.

Tuzlanski  aerodrom  proširenjem kapaciteta i usluga pokušava da ogdovori na porast broja putnika. Već je ostvarena odlična saradnja sa ostalim avio kompanijama što olakšava plasiranje turističkog proizvoda TK van naše zemlje.

Danas su, između ostalih, posebno izdvojena Panonska slana jezera, koja spadaju u jednu od deset najpoželjnijih destinacija u našoj zemlji.

Gosti iz Wizz Air – a i tour operateri upoznali su se sa ljepotama Pannonice i ponudom Grada Tuzle kako bi stekli uvid u bogatu turističku ponudu koju naš kanton nudi.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*