FUP-u podnesena krivična prijava protiv premijera Novalića

Federalna uprava policije zaprimila je krivičnu prijavu protiv premijera Federacije BiH Fadila Novalića zbog nezakonitih imenovanja u Elektroprivredi HZ HB.

Advokat iz Ljubuškog Jerko Čilić potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria da je podnio krvičnu prijavu protiv premijera Novalića, ali nije mogao iznositi više detalja.

Čilić zastupa dioničare u Elektroprivredi HZ HB Huseina Ahmovća iz Sarajeva, direktora Elektroprivrede HZ HB Nikolu Krešića iz Mostara i izvršnog direktora za pravne poslove u Elektroprivredi HZ HB Matu Pavkovića iz Posušja.

– Uputili smo krivičnu prijavu, ali kako je sada sezona godišnjih odmora mislim da se po ovom pitanju neće ništa dalje dešavati do devetog mjeseca – rekao je Čilić za NAP.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Novalić 9. jula ove godine donio odluku o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Elektroprivreda HZ HB  d.d. Mostar, za imenovanje šest v.d. izvršnih direktora u ovom poduzeću, iako je Općinski sud u Sarajevu Vladi FBiH zabranio izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora do pravomoćnog okončanja postupka po tužbi Huseina Ahmovića, Nikole Krešića iz Mostara i Mate Pavkovića iz Posušja, prenosi NAP.

 

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*