Predsjedništvo BiH danas o reformskoj agendi

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Reformsku agendu za BiH i Master plan procesa integriranja BiH u Evropsku uniju.

Jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Predsjedništva BiH je i razmatranje uspostavljanja efikasnog mehanizama koordinacije za evropske integracije, koji bi trebao osigurati da BiH s Evropskom unijom o procesu pridruživanja razgovara jednim glasom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović najavio je na ovosedmičnoj pres konferenciji upriličenoj povodom njegovog preuzimanja predsjedavanja Predsjedništvom BiH da bi to pitanje moglo biti riješeno u narednih 15 dana.

Uspostavljanje tog tijela uvjet je da bi BiH mogla uputiti kredibilnu aplikaciju za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Dnevnim redom današnje sjednice predviđeno je i razmatranje Ugovora o državnoj granici između BiH i Crne Gore, Prijedloga odluke o uništavanju municije i minsko eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH, te nekoliko međudržavnih sporazuma, protokola i memoranduma.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*