Juniori savladali Grčku i prošli dalje

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, plasirala se u drugi krug Evropskog prvenstva A divizije, koje se igra u Grčkoj.

Naša selekcija je u uzbudljivom meču savladala domaću selekciju Grčke, rezultatom 60:59, te odlazi u narednu fazu takmičenja. Nakon prvih 10 minuta Grčka ima pet poena prednosti (13:8), ali naši košarkaši nisu posustali, pa su imali izjednačen meč tijekom kompletne druge dionice. Na odmor Grci odlaze sa dva poena prednosti, 32:30, da bi u trećoj dionici naša selekcija potpuno pala u igri. Domaća selekcija je taj pad maksimalno iskoristila. Imali su i 11 poena prednosti, a na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je plus osam, 51:43.

Međutim, sjajnom igrom u posljednjoj dionici, naša selekcija stiže do preokreta. Odigrali su zaista odlično u ovom periodu, okrenuli su rezultat u svoju korist, te su upisali pobjedu, koja ih vodi i narednu fazu takmičenja. Amar Gegić je sa 15 poena predvodio naš tim, Manjgafić je dodao 12, a Atić 10 poena. Christidis je kod Grčke ubacio 16 poena.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*