Novi incident zbog zastave s ljiljanima, u Prijedoru napadnuti svatovi

Tokom jučerašnjih popodnevnih časova u prijedorskoj ulici Petra Petrovića Njegoša, nedaleko od željezničke i autobuske stanice, došlo je do incidenta  kojeg su policajci okvalifikovali kao krivično djelo.

“Operаtivnom dežurstvu Centrа jаvne bezbjednosti Prijedor, 26. 07. 2015. godine oko 17,25 čаsovа, prijаvljeno je dа je u Ulici Petrа Petrovićа Njegošа, grаd Prijedor, nаrušen jаvni red i mir od strаne više licа. Nаkon zаprimljene prijаve policijski službenici su izаšli nа lice mjestа. Nа licu mjestа su slobode lišenа licа D.K. i M.R., te protiv istih nаdležnom tužilаštvu slijedi podnošenje izvještаjа o počinjenom krivičnom djelu ‘Nаsilničko ponаšаnje’. Policijski službenici nаstаvljаju dаlji rаd nа pronаlаsku ostаlih učesnikа, i kompletnom rаsvjetljаvаnju nаvedenog dogаđаjа”, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Nezvanično, u incidentu je učestvovalo nekoliko mladića srpske nacionalnosti i mladića bošnjačke nacionalnosti koji su bili u svatovskoj koloni, a do sukoba je došlo zbog isticanja zastave sa ljiljanima.

Prvo je došlo do verbalnog a potom i fizičkog sukoba dvije grupe, tokom kojeg je oštećeno nekoliko vozila, a lakše povrede je zadobilo nekoliko učesnika.

Prema riječima očevidaca, tokom sukoba su “sijevale” pesnice, “letjele” su flaše i pepeljare, te su se čule međusobne uvrede.

Kako je za Klix.ba potvrđeno, uhapšene osobe su se nalazile u grupi koja je napala svatovsku kolonu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.