Treće pretkolo Luge prvaka: Remi na Maksimiru i u Istanbulu

Sinoć je odigrano devet utakmica trećeg pretkola kvalifikacija Lige prvaka u fudbalu, među kojima je zagrebački Dinamo na stadionu “Maksimir” remizirao u susretu protiv norveškog Moldea, javlja Anadolu Agency (AA).

Među mečevima izdvaja se i onaj između Fenerbahčea i Shakhtara koji je odigran u Istanbulu, a okončan rezultatom 0:0.

Češki prvak Viktoria Plzen je, kao gost, savladala Maccabi u Tel Avivu sa 2:1. Jedan od pogodka za goste postigao je i Aidin Mahmutović.

Susret između CSKA Moskve i Sparte iz Praga odigran je na stadionu Arena Khimki u Moskvi rezultatom 2:2. Dakle, fudbaleri moskovskog CSKA i Sparte iz Praga remizirali su u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka. Revanš između ova dva kluba će biti odigran 5. avgusta u Pragu.

Ekipa Apoela pobijedila je u utakmici sa Midtjyllanda rezultatom 2:1. U okviru trećeg pretkola kvalifikacija Lige prvaka u fudbalu Skenderbeu je pobijedio Milsami rezultatom 2:0.

U utakmici između Panathinaikosa i Club Bruggea pobjedu je odnio Panathinaikos rezulatom 2:1. U gostima pobjedu je u Švicarskoj odnio Monaco rezultatom 3:1 protiv Young Boysa.

U 89 minuti došlo je do izjednjačenja u utakmici između Videotona i BATE Borisova. Naime, domaćin – Videoton, izjednačio je rezultat u posljednjim minutama susreta tako da je rezultat do kraja ostao 1:1.

U preostalim susretima trećeg pretkola danas će snage odmjeriti: HJK – Astana (18 sati), Salzburg – Malmo (19), Steaua – Partizan Beograd (20:30), Celtic – Qarabag (20:45), Lech – Basel (20:45) i Rapid Beč – Ajax (21:05), piše Anadolu Agency.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*