Opasnosti upotrebe: Djeca mlađa od 10 godina ne trebaju koristiti mobilni telefon

Posljednja istraživanja pokazuju da dijete treba informisati o opasnosti koje nosi upotreba mobilnih telefona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema riječima dječijeg psihijatra Dječje klinike u Clevelandu Jou Ostermanu, dijete je potrebno informisati o opasnostima koje imaju mobilni uređaji. Također, navodi da je potrebno objasniti djetetu kako da prevaziđe te opasnosti i shvati pravila adekvatne upotrebe telefona.

Upozorava kako su istraživanja koja je provela pokazala da djeca mlađa od 10 godina ne trebaju koristiti mobilni telefon.Istakla je za američke medije da roditelji prvo objasne djetetu posljedice neprikladnog ponašanja i navedu im primjere iz stvarnog života.

“Uvijek govorim roditeljima da prate i budu upućeni u ono što se dešava u djetetovom životu, tako da budu dovoljno opušteni kako bi razgovarali s vama, ukoliko se pojavi neki problem”, rekao je ovaj stručnjak.

Napominje kako roditelji treba da postave ograničenja upotrebe mobilnog telefona, a ako se dijete pobuni, ističe kako mu ne treba dozvoliti da koristi telefon.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.