Najugledniji portal u SAD-u opčinjen fotkama mlade Bosanke

Mlada samouka fotografkinja Maja Topčagić iz Bihaća dospjela je na stranice Huffington Posta koji je očaran njezinim fotografijama pravih crvenokosih ljepotica čija lica najčešće krase slatke pjegice.

Ta 25-godišnjakinja snimila je seriju portreta ljupkih djevojaka, a Huffington Post odlučio ju je tim povodom intervjuirati.

Maja kaže kako je na većini njezinih fotografija Asima Sefić, crvenokosa djevojka s plavim očima, koja joj je bila početna inspiracija.

Samo dva posto ljudi na svijetu ima kombinaciju takve boje kose i očiju. Ove fotografije su dio mog osobnog projekta s kojim sam započela prije dvije godine, a baza fotografija raste iz mjeseca u mjesec. Crvenokose su unikatne: recesivni gen koji nose je zapravo genetska mutacija, a po meni najljepša genetska mutacija na svijetu. Mnogi su prije pjegice, koje su česte na njihovim licima, smatrali nepoželjnima, no danas su jako primamljive fotografskom oku – kazala je Maja koja svoje modele pronalazi većinom u svom rodnom gradu Bihaću ili pak u Sarajevu gdje živi.

– Radim na nekoliko projekata no još uvijek su tajna. Mogu samo reći da uključuju objavljivanje knjige ‘Pjegava’ (Freckled), kao i rad s Canonom. Više vam ne mogu otkriti – kazala je Maja na pitanje na čemu trenutno radi.

(jutarnji.hr)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.