Jajce: Međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada

Drugi međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu na kojima će 30 skakača izvesti preko 50 skokova  biće održani danas.

Drugi međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu biće održani danas u organizaciji Javne ustanove “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”, a uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce i načelnika Edina Hozana.

Učestvovaće više od 30 skakača koji će izvesti preko 50 skokova, a tri prvoplasirana dobiće pehare, dok će svi učesnici biti novčano nagrađeni.

Poseban pehar dobiće skakač koji najbolje izvede revijalni skok, a pobjednika u ovoj kategoriji izabraće radnici Agencije na čelu sa direktorom i predsjednikom Organizacionog odobora Husom Hadžićem.

“Posebno želimo da najavimo novi pehar koji se uvodi od ove godine. Pehar će biti prijelaznog karaktera i pobjednik će ga čuvati u svom gradu do narednih skokova. Posebno smo se pripremili za publiku koju očekujemo u većem broju nego prošle godine. Napravili smo dodatnih 2.000 mjesta sa najljepšim pogledom na vodopad. Bolju preglednost skokova će omogućiti i video zid koji će biti postavljen na bočnoj strani vodopada”, rekao je Hadžić, te dodao da očekuju oko 6.000 gledalaca.

Program na vodopadu počinje u 14.00 sati dok izvedba skokova počinje u 16.00 sati. Prethodno će, u 12.00 sati biće održana promocija knjige “Sportski vremeplov” autora Muhameda Bikića.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*