Kompleks Panonskih jezera u julu posjetilo 180.000 kupača

Glavnu turističku destinaciju Tuzlanskog kantona, Panonska jezera u Tuzli, u julu je posjetilo 180.000 kupača, što predstavlja najbolju realizaciju plana posjeta u julu dosad – potvrdio je za Fenu direktor JKP Panonika Tuzla Maid Porobić.

Ističe da je kompleks Panonskih jezera od početka sezone do danas posjetilo 215.000 gostiju, što je u skladu s njihovim očekivanjima, a očekuje se, kako navodi, da će do kraja mjeseca biti dostignut rekord posjeta, koji je zabilježen 2012. godine kada je “slana jezera“ posjetilo 370.000 kupača.

Porobić podvlači da je u julu dnevno jezera posjećivalo u prosjeku osam do devet hiljada ljudi te da je potrebno još deset do petnaest sunčanih dana da bi se realizovao kompletan plan ovog javnog preduzeća.

Dodaje da očekuju još bolji odziv gostiju, imajući u vidu da je august mjesec godišnjih odmora, te da će putem Međunarodnog aerodroma Tuzla stići gosti iz evropskih, posebno skandinavskih zemalja, što će, ističe, doprinijeti turizmu na području TK-a, a posebno nezaobilaznoj destinaciji, kompleksu Panonskih jezera.
(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.