Reprezentacija BiH nastavlja pobjednički put: Nakon Srbije u Kaunasu pala i Italija

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH predvođena selektorom Josipom Pandžom savladala je Italiju u drugom susretu grupne faze Evropskog prvenstva u Litvaniji. Na kraju susreta rezultat je glasio 77:65.

Zlatni momci sa Olimpijskih igara za mlade nakon pobjede nad Srbijom (79:59) u prvom kolu, svoj put ka medalji nastavili su i današnjom visokom pobjedom nad Italijom.

O nadmoći mladih bh. košarkaša nad svojim vršnjacima iz Italije govori i rezultat na poluvremenu koji je glasio 50:19 u korist BiH.

Treba istači da su Talijani u drugoj četvrtini postigli tek pet poena dok su izabranici selektora Josipa Pandže u obje četvrtine postigli po 25 poena. Na kraju druge četvrtine, sa zvukom sirene, Alikadić je sa pola terena postigao trojku.

Ipak, bh. kadeti su se opustili u druge dvije četvrtine, pogotovo u posljednjoj dionici koju su Talijani dobili rezultatom 25:11.

BiH je ponovo do pobjede predvodio sjajni Džanan Musa koji je postigao 23 poena i imao 19 skokova. Sani Čampara i Njegoš Sikiraš postigli su po 13 poena, a dvocifren je bio i Lazar Mutić sa 10 poena.

Slijedeći susret i posljednji u grupi C bh. kadeti igraju protiv Finske sutra u 19:00 sati.

Evropsko prvenstvo, grupa C:

BiH – Italija 77:65

Tabela:

1. BiH 4
2. Italija 2
3. Finska 1
4. Srbija 1

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*