Zadržavanja na graničnim prelazima do sat vremena, na Doljanima i duže

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se više od sat vremena, dok se na prelazima Ivanica, Prisika i Izačić na izlazu iz BiH čeka se do 45 minuta, javlja Anadolu Agency (AA).

Pojačan je promet vozila i na prelazima kod Neuma (Neum I i Neum II), saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su od 15 do 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoreni su granični prelazi Gorica-Vinjani Donji i Brčko-Gunja.

Inače, na većini magistralnih i regionalnih putnih pravaca, kao i na autoputu A-1 jutros se saobraća bez zastoja i vanrednih ograničenja, uz nešto jaču frekvenciju vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja.

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Čelinac-Kotor Varoš, Ključ-Rogolji, Čapljina-Stolac, radove u Mostaru (prolaz kroz grad), zatim u Sarajevu (izgradnja vijadukta u Briješću i radovi na tranzitu), kao i radove na izgradnji kružnog toka na prilazu Posušju.

Zbog održavanja Polumaratona, danas će u vremenu od 10 do 12:30 sati dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja na putnom pravcu Kupres-Šuica.

Danas će od 12 do 15 sati, zbog radova, dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 5 minuta) na dionici magistralnog puta M-4 Doboj-Tuzla (u Stanić Rijeci, kod tunela i na raskrsnici prije tunela). Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.