Sloboda se sa tri boda vraća iz Istočnog Sarajeva

Važnu gostujuću pobjedu ostvarili su fudbaleri Slobode u okviru 3.kola BH Telekom Premijer lige BiH. Golom Ahmetovića u 39.minuti, savladali su Slaviju u Istočnom Sarajevu.

Trener Tuzlaka Husref Musemić je na teren izveo sljedećih 11 igrača: Pirić, Moranjkić, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Govedarica, Mehidić, Ahmetović.

Nakon početnog ispitivanja snaga, bilježimo dvije prilike, po jednu na obje strane. U 11.minuti golu Pirića je zaprijetio Spalević, a u 13. Ahmetović je imao šansu za Slobodu. I nakon toga nekoliko pokušaja Crveno-crnih da ugroze gol domaćih, kada su svoje šuteve oprobali Mehidić i Ordagić. Prednost za Tuzlake donio je Ahmetović u 39.minuti, kada se najbolje snalazi nakon ubačene lopte Mehidića. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku Slavije nemoćna i nisu uspjevali ništa napraviti u napadu. Do kraja bilježimo i priliku Slobode, nakon što je Zeba ubacio, a Sarić iz voleja šutao preko gola Slavije. Domaći su u sudijskoj nadoknati tražili jedanaesterac, ali se sudijska pištaljka nije oglasila, te su tuzlanski fudbaleri došli do vrijedna tri gostujuća boda.

U 4.kolu Sloboda u petak na Tušnju dočekuje Borac iz Banja Luke.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*