Gašeno 6 požara na području TK

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, osim nekoliko tehničkih, imale su i ­­6 intervencije na gašenju požara, saopćili su iz Kantonalne uprave CZ Tuzla.

Grad Tuzla: PVJ Tuzla imala je intervenciju gašenja požara na deponiji smeća Paša bunar.

Općina Sapna: PVJ Kalesija imala je intervenciju gašenja požara na privatnom stambenom objektu (kuća) u naselju Međeđa.Izgorjelo je potkrovlje kuće.

Općina Gradačac: PVJ Gradačac imala je intervenciju na gašenju požara voćnjaka i niskog raslinja u naselju Mionica III. Opožareno je cca 4 duluma.

Općina Gračanica: PVJ Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara dva stambena objekta (kuće) u općini Petrovo MZ Kakmuž na području RS. Jedna kuća je u potpunosti izgorjela, dok je na drugoj izgorjelo potkrovlje.

Općina Banovići: PVJ Banovići imala je intervenciju na gašenju šumskog požara u naselju Tulovići, opožareno je cca 50 duluma.

Općina Srebrenik: PVJ Srebrenik imala je intervenciju gašenja požara na pomoćnom objektu (štala) u naselju Krušik,kojom prilikom je izgorio krov štale. Požari su lokalizovani i ugašeni.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*