Objavljen konkurs za dodjelu 1917 detašmana za izvođenje radova u Njemačkoj

Vanjskotrgovinska komora BiH, u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom F BiH i Privrednom komorom Republike Srpske objavila je javni konkurs/natječaj za dodjelu detašmana za izvođenje radova u Saveznoj Republici Njemačkoj u detašmanskoj 2015/2016. godini

Predmet Javnog konkursa/natječaja je raspodjela i dodjela 1917 dozvola/mjesečno preduzećima iz Bosne i Hercegovine u detašmanskoj 2015/2016. godini prema uslovima i kriterijima iz ovog Javnog konkursa/ natječaja.

Ukupan kontingent od 1917 dozvola/mjesečno raspodjeljuje se po djelatnostima (prema njemačkoj nomenklaturi) na 760 dozvola/mjesečno za oblast građevinarstva, zatim 440 dozvola/mjesečno za oblast izolaterstva, te 717 dozvola/mjesečno za oblast ostalih djelatnosti (montažerstvo, rudarstvo i druge djeiatnosti, u skladu sa Medudržavnim sporazumom.

Ukupan kontingent raspodjeljuje se na podkontingente po entitetima i to 976 dozvola za raspodjelu u Federaciji BiH, 529 dozvola za raspodjelu u Republici Srpskoj i 412 dozvola/mjesečno posebnog kontingenta za raspodjelu u VTK/STK BiH.

Na Javni konkurs/natječaj obavezno se prijavljuju i preduzeća koja već koriste detašmane u SR Njemačkoj ili imaju od ranije odobrene ugovore za realizaciju u 2015/2016. i narednim detašmanskim godinama. Neprijavljivanje na Javni konkurs/natječaj povlači oduzimanje ranije dobivene kvote po odobrenim ugovorima iz prethodnih raspodjela.

(akta.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*