Natječaj za grant sredstva: Do 150.000 KM za poduzetničke zone u FBiH

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je javni natječaj za odabir korisnika Grant sheme “Unaprjedenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH” u cilju podrške poboljšanju poslovne infrastrukture i realizaciji potencijala poduzetničkih zona u svrhu ekonomskog rasta i zapošljavanja na lokalnom nivou.

Kako se navodi u natječaju, sredstva iz Grant sheme će se usmjeriti na izgradnju nove i unaprjedenje postojeće infrastrukture u okviru poduzetničkih zona u Federaciji BiH kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou u Federaciji BiH.

Ulaganja u infrastrukturu će imati za cilj poboljšanje pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti postojećih poduzetničkih zona na lokalnom/regionalnom nivou. Ova ulaganja će se kombinirati sa podrškom pratećim uslugama razvoju poduzetništva, kao faktora za ekonomski rast na lokalnom nivou te jačanjem kapaciteta za upravljanje poduzetničkim zonama, kako bi se kreiralo bolje okruženje za djelovanje malih i srednjih poduzeća (MSP).

Finansijski doprinos Grant sheme po pojedinačnom projektu s kojim se aplicira ne može biti niži od 75.000 KM niti viši od 150.000 KM. Sufinansiranje od strane jedinice lokalne samouprave koja aplicira za bespovratna sredstva iz Grant sheme je minimalno 20 % od ukupne vrijednosti projekta, koja moraju biti osigurana iz vlastitih ili drugih izvora finansiranja u vrijeme podnošenja projektnog prijedloga.

Ukupno trajanje projekta ne može prelaziti 9 mjeseci od početka njegove realizacije, a realizacija projekta mora biti okončana do kraja septembra 2016. godine.

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 15.09.2015. godine.

(akta.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*