Kolege se opraštaju od Arsena: Tuga velika

Osim publike i kritike, Arsena su poštovale i voljele i njegove kolege, od kojih su ga mnogi smatrali svojim utjecajem. Svoju tugu izrazili su preko društvenih mreža

Massimo Savić na svom je Facebook profilu izrazio tugu zbog smrti legendarnog muzičara Arsena Dedića koji je sinoć umro u 78. godini života.

“Tuga pregolema, umro je Maestro”, napisao je pjevač uz muzički spot njegovog dueta s Dedićem “Za jednom kapi čistoga života”.

Od Dedića se pozdravila i Nina Badrić:

“Jednom sam imala tu privilegiju pjevati Arsenovu pjesmu. Zvala se to ‘Večer posvećena Arsenu u Opatiji’. Tada je njegova dijagnoza bila poprilično loša. No uspio je tada izboriti još jednu svoju bitku. Pamtim ga kao velikana, legendu, jednog od najvećih pjesnika ovih prostora, čovjeka koji je volio moju najdražu Gabi i tatu od genijalnog Matije”, napisala je pjevačica i priložila svoju obradu Arsenove “Otkako te ne volim”.

Toni Cetinski će Arsena pamtiti kao, kaže, hodajuću instituciju i enciklopediju.

“Mislim da je imao toliko poučnih riječi i rečenica da mu ni Google nije bio ravan. Cinik sa osebujnim smislom za humor. Privilegija je bilo svako druženje sa gospodinom Arsenom kao i što je privilegija bila od njega učiti i upijati svaku izgovorenu rečenicu. Iskrena sućut obitelji i prijateljima gospodina Arsena”, napisao je Cetinski na Facebooku.

Zdravko Čolić takođe se oprostio od prijatelja i saradnika te priložio zajedničko izvođenje pjesme “Zagrli me” iz 1977.

Petar Grašo takođe se oprostio od muzičkog velikana preko Facebooka, gdje je poručio da je Arsen samo otišao i vratio se “Onom koji nam ga je posudio”.

“Sretan put Arsene, sretan sam da sam živio u tvom vremenu…”, dodao je Grašo te priložio svoj duet s preminulim muzičarom.

Posljednji pozdrav uputila je i Jelena Rozga te napisala: “Adio legendo, putuj s pismom…”

“Velika je sada tuga… otišla je istinska legenda ne samo ovog našeg područja, nego legenda svetskog kalibra. Arsene, hvala za umjetnost”, napisao je Đorđe Balašević te priložio svoj raritet “Pesma Arsenu”.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*