Vijeće ministara BiH danas o Zakonu o udruženjima i fondacijama

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na današnjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine, koji je predložilo Ministarstvo pravde.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o realizaciji granta za implementaciju Programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine “Perspektiva” u 2015. godini, koju je predložilo Ministarstvo odbrane.

Bit će razmatrana i Informacija o aktivnostima u vezi s rješavanjem radnopravnog i socijalnog statusa bh. državljana koji su bili zaposleni u Hrvatskoj, a koji su u periodu od 1991. do 1995. godine otpušteni s posla.

Ministri bi svoj stav trebali dati i o izvještaju o realizaciji Mape puta s ciljem stvaranja uvjeta za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla, koji je sačinilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Na sjednici će ministri biti upoznati i o Izvještaju o učešću pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i policijskih službenika u operacijama podrške miru, kao i o Izvještaju o razvoju Bosne i Hercegovine za prošlu godinu.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*