Večeras počinje “Pozorište bez granica 2015”: Festival otvaraju gosti iz Vinkovaca

Međunarodni festival pozorišta sa područja Balkana “Pozorište bez granica 2015”, počinje večeras i trajat će do subote 29. augusta.
Tradicionalno kulturni događaj već 15. put organizuje Draft Teatar iz Tuzle, koji će ove godine ugostiti amaterska i profesionalna pozorišta iz Hrvatske, Slovenije i Kosova.

Festival na otvorenoj ambijentalnoj sceni Ateljea “Ismet Mujezinović”, večeras će otvoriti predstava koja je djelo koprodukcije  Gradskog kazališta “Joza Ivakić” i Kazališta “Nova scena” Vinkovci, Hrvatska.

Oni će izvesti predstavu “Čehov na kvadrat”, komediju u kojoj se događaji iz Čehovljevih jednočinki ”Prosidbe” i ”Medvjeda” u paralelnoj igri svjetla i sjene odvijaju u isto vrijeme na istoj sceni. Ova predstava pruža publici jedinstvenu mogućnost da u jednoj pozorišnoj predstavi pogledaju čak dvije komedije i nasmiju se do suza.

Autor: Anton Pavlovič Čehov. Reditelj: Vladimir Andrić. Zorko Bagić, Bruno Vendling, Andrijana Raguž, Željko Mandić, Ilija Červen, Andrija Badžek

Do kraja festivala publika će imati priliku vidjeti predstave: 26.08.: “Dvije” (Amaterska družina Vodice, Hrvatska), 27.08.: “Ne šetaj se gola” (Draft Teatar, Tuzla),28.08.: “Predigra” (Teatar Harlekin Postojna, Slovenija) i 29.08.: “Trojan women” (Theatre and Movie House AKT Priština, Kosovo).

Festival je dio manifestacije Ljeto u Tuzli, a ulaz na sve predstave koje počinju u 20.20 h u Ateljeu “Ismet Mujezinović” je slobodan. Slučaju kiše, predstave će se igrati u unutrašnjem dijelu Ateljea.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*