U Gradačcu počinje tradicionalni ˝Sajam šljive˝

U Gradačcu će danas biti otvoren 42. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajam šljive”. Najstarija specijalizovana privredna manifestacija u Bosni i Hercegovini će trajati četiri dana.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje u proizvode i usluge prezentovat će oko 250 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Mađarske i Turske.
Posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Održat će se Stručno-naučno savjetovanje u Destileriji „Krušik“  u Donjem Skugriću (općina Modriča, RS) a u sajmištu niz okruglih stolova te kolektivnih izložbi i prezentacija programa regionalne suradnje u oblasti poljoprivredne proizvodnje i biznisa.

Direktor Gradačačkog Sajma Hašim Šabanović ističe da je karakteristika ovogodišnje manifestacije sadržajniji nastup izlagača i znatan broj izlagača iz Republike Srpske.

– Na oko 2.500 kvadratnih metara zatvorenog i oko 5.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora bit će izloženi sajamski eksponati oko 250 izlagača. Ove godine na Sajmu će učestvovati skoro isti broj izlagača iz Republike Srpske kao iz Federacije BiH. Drago nam je da rušimo te ekonomske barijere i ove godine imat ćemo 65 izlagača iz Republike Srpske. Važno je istaći da smo uspjeli obogatiti izložbeni salon poljoprivredne mahenizacije a predstavit će se i proizvođači postrojenja za preradu voća i povrće te mesa, ističe Šabanović.

Plave gradačačke noći upotpunit će bogat i zanimljiv kulturno-zabavni program.
Ovogodišnji 42. međunarodni sajm poljoprivrede i prehrambene idustrije – Sajm šljive održat će se od 26. do 29. avgusta u Gradačcu.
(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.