Svirka u srcu Tuzle

Mostar Rock School zajedno sa lokalnim partnerom, udruženjem Tuzla Live vas poziva na dobru svirku u srcu Tuzle, u Zlatarskoj ulici kod Kapije.

Naime, riječ je o projektu u kojem Mostar Rock School (www.mostarrockschool.org) uz pomoć Ambasade Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini organizuje ljetni muzički kamp pod nazivom „Summer Rock School“ od 23.-30.8.2015. U Internacionalnom Omladinskom Kampu (IOK) u Kiseljaku kod Tuzle se već okupilo 40 mladih muzičara iz Mostara, Čitluka, Stoca, Prijedora, Sanskog Mosta i Tuzle, koji imaju priliku surađivati i kreirati muziku u toku trajanja kampa. Tu borave i predavači koji će raditi sa pomenutim muzičarima na polju individualnog razvoja vještina, te i „band coach“ predavači koji će pomoći novim bend formacijama da dođu do svojih ciljanih kompozicija.

Neophodno je spomenuti i gostujuće predavače koji će održati Master Class radionice na temu njihovog uspjeha, globalne situacije u muzičkoj industriji, muziciranje na određenom instrumentu, produkciji i organizaciji, itd. Tako će članovi bendova Zoster, Letu Štuke, ekipe FmJam-a i ostali prenijeti svoja iskustva i savjete na mlađe generacije.

U sklopu Summer Rock School-muzičkog kampa, u saradnji sa lokalnim partnerom, udruženjem Tuzla Live (www.tuzlalive.org), koje na razvoju muzičke scene radi već 15 godina, održat će se dva koncerta. Prvi koncert će se desiti u petak 28.08. u 20.00 u strogom centru Tuzle, u Zlatarskoj ulici. Na ovoj svirci dobrodošlicu će vam poželjeti bendovi koji su se oformili tokom rada u kampu, koji će vas obradama poznatih r'n'r i funk numera istinski razdrmati. Također će predstaviti i originalne pjesme koje su sami kreirali u kampu!

Poslije njih, na bini ćete imati priliku vidjeti mostarski perspektivni bend Floridus  koji je nastao u januaru 2013. godine. Pobjedom na programskom koncertu već pomenute Mostar Rock škole u MC Pavarotti, bend snima singl, te uspješno nastavlja s radom, gdje nakon pobjede na jednom od poznatijih takmičenje bendova osvaja i snimanje albuma “Na Vrhu Svijeta” koji je svjetlo dana ugledao u maju ove godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*