U kamionu slovačkog prerađivača mesa pronađeno čak 71 tijelo migranata

U kamionu hladanjači, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, koji je u Austriji kontrolisan juče, nakon dužeg stajanja na autoputu A 4 kod mesta Parndorf, pronađeno je čak 71 tijelo.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, na koje se poziva bečki dnevnik “Kronen cajtung”, žrtve su bile odrasle osobe i nije bilo djece.

Kamion je u četvrtak ostavljen u zaustavnoj traci na autoputu A4. Službenici kompanije “Asfinag”, koji rade na održavanju puteva, prijavili su policiji da jedno vozilo duže stoji u zaustavnoj traci na autoputu, pa su čuvari reda pošli u kontrolu, pišu Nezavisne novine.

Prilikom otvaranja kamiona otkriven je veliki broj ljudskih tijela, izbjeglica koje su se ugušile tokom vožnje.

Tragovi unutrašnjosti kamiona pokazuju da su žrtve pokušavale da otvore vrata, ali da im to nije uspjelo.

Tako je u kabini, na strani suvozača, pronađena pukotina, koju su izbjeglice napravile u pokušaju da se izbave iz kamiona.

Kamion je bio u vlasništvu jednog slovačkog prerađivača mesa, čiji je vlasnik češki ministar finansija i vicepremijer Andrej Babiš, inače po nacionalnosti Slovak, ali ga je, prema dostupnim podacima, jedan Rumun legalno otkupio i prijavio u Mađarskoj, u gradu Kečkemet, pa je imao mađarske tablice.

Austrijska policija, zajedno sa kolegama iz Mađarske, traga za krijumčarem koji je vozio kamion i pobegao sa lica mesta.

Kako prenose mediji, trag vodi u Mađarsku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da neće tragati samo za krijumčarom, već i za osobama koje stoje iza njega, jer se pretpostavlja da se radi o organizovanoj bandi krijumčara, čiji šefovi se nalaze u Rumuniji. U Austriji, kao i širom Evrope, ova tragedija je potresla javnost, a pojedini političari govorili su čak i o masovnom ubistvu, te je zatraženo da se pojača borba protiv krijumčara ljudi.

 
(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.