Tuzlak Mirza Bećirbašić dvostruki prvak Evrope

U organizaciji Kluba borilačkih vještina “Jedinstvo” Brčko distrikta BiH, Karate Saveza Brčko distrikta BiH i World kickboxing federation BiH u subotu (29.8.2015.) u 20:00 sati na brčanskoj Blatuši održao se treći internacionalni turnir “Fight Night Brčko III” pred nekoliko hiljada gledaoca, na kojoj je učešće uzeo i tuzlanski borac iz kluba Skill Gym Tuzla, i to u borbi za pojas evropskog prvaka u K1, do 75 kg.

Bećirbašić je za protivnika imao iskusnog Blaža Kožara, slovenskog borca, kojeg je porazio nakon izuzetno kvalitetnog meča i time osvojio pojas evropskog prvaka u ovoj kategoriji.

19-ogodišnji Mirza Bećirbašić iza sebe ima 9 profesionalnih i 48 amaterskih mečeva. Vlasnik je brojnih medalja sa prvenstava i turnira u Bosni i Hercegovini i regionu, i višestruki je prvak Bosne i Hercegovine. U martu 2014. godine u francuskom gradu Toulouseu, okitio se i pojasom namlađeg prvaka Evrope po K1 pravilima, pod krovom ICO Federacije, a osvajanjem pojasa WKF u subotnjem meču, postao je i najmlađi dvostruki evropski prvak.

Mirza je u Brčkom imao podršku boraca iz kluba Skill Gym, prijatelja kluba i svog trenera Isaka Memiševića, koji se ovom prilikom zahvalio svima koji podržavaju zalaganje, rad i u konačnici uspjeh ovog mladog tuzlanskog borca!

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*