Knjižni projekt Tuzla Book Fest od 1.do 7.septembra

U okviru 15. Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis realizira se knjižni projekt Tuzla Book Fest na centralnom gradskom trgu – Trgu slobode.

Na tuzlanskom Trgu slobode bit će postavljena centralna pagoda površine 200 m² koja će sadržavati promotivni dio površine 100 m² i četiri izložbeno-prodajna štanda – svaki sa površinom od 25 m². U okviru promotivnog dijela održavat će se programski dio 15. Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis, kao i predstavljanje novih naslova, susreti sa piscima u okviru Tuzlanske knjižne pozornice. Na tom prostoru, u prijepodnevnim satima realizirat će se programi Dječije radionice, čija je urednica i književnica Jagoda Iličić.

Vodeći bosanskohercegovački izdavači će tom prilikom predstaviti svoja najnovija izdanja. Svi izlozeni naslovi moći će se nabaviti sa visokim popustima.

Na ovogodišnjem Tuzla Book Fest – u BH izdavači će omogućiti nabavku udžbenika i priručnika za osnovne i srednje škole po povoljnim uvjetima.

Tim povodom u utorak 01/9/20115 sa početkom u 12.00 sati u Domu književnsoti Tuzla – biće održana press konferencija.

Knjižni projekt Tuzla Book Fest predstaviti ce. Asja Ređić, Šef odjeljenja za promociju kulture, grada i pitanja mladih ; Dragan Marković Direktor IKD „University press“ d.o.o. Sarajevo; Jagoda Iličić, voditeljica Dječije radionice Knjigolina; Simbi Husarić, voditeljica Tuzlanske knjižne scene , kao i predstavnici izlagača.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*