FBiH: Nova školska godina počinje sutra u USK, PK, TK, ZDK i KS, u ostalim kantonima 7. septembra

Iz Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH saopćeno je kako je za sutra, 1. septembra planiran početak školske godine za učenike u Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo, dok bi u ponedjeljak, 7. septembra, nastava trebala početi i u Bosanskopodrinjskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom i Kantonu 10 (Livanjskom), kao i u Zapadnohercegovačkom kantonu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović poželjela je svim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu, sretnu i uspješnu novu školsku 2015/2016. godinu, koja u Federaciji Bosne i Hercegovine počinje sutra, 1. septembra ili u ponedjeljak, 7. septembra 2015. godine.

“Posebno čestitam i želim dobrodošlicu svim prvačićima, uz želju da im školski dani budu sretni, a škola mjesto radosti i druženja, gdje će steći vrijedna znanja te lijepe uspomene za cijeli život. I svim ostalim osnovnoškolcima te srednjoškolcima želim mnogo uspjeha u učenju i što bolje ocjene; neka svoje školsko vrijeme provedu što uspješnije, u razvijanju svojih potencijala i osposobljavanju za samostalan i odgovoran život, gradeći već sada temelje za ostvarenje svojih snova. Čestitam početak školske godine i svim prosvjetnim radnicima, sa željom da budu što uspješniji u odgoju i obrazovanju sretnog i uspješnog učenika, kao i vama, cijenjeni roditelji, sa željom da se ispune sve vaše nade i očekivanja“; stoji u čestitki federalne ministrice obrazovanja i nauke Elvire Dilberović, u povodu početka nove školske 2015/2016. godine.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.