OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aktivnosti policije pred početak nove školske godine

Kao i proteklih godina, Uprava policije MUP-a TK-a će i početak školske 2015/2016 godine obilježiti pojačanim prisustvom svojih službenika u blizini osnovnih i srednjih škola, kako bi skrenuli pažnju  svim učesnicima u saobraćaju na prisustvo učenika-pješaka kao najugroženije kategorije u saobraćaju.

Tako će se kontinuiranim prisustvom u blizini škola, kao i frekventnih raskrsnica u gradu ukazati na povaćan broj pješaka u saobraćaju, sa posebnim fokusom na učenike predškolskog uzrasta, kao i učenike osnovnih i srednjih škola. Cilj akcije je zaštiti najranjiviju kategoriju đaka (prvačiće) i time njihove prve školske korake od kuće do škole i obratno učiniti što sigurnijim.

Posebna pažnja će biti posvećena i sprečavanju krivičnih djela, kao što su: razbojništva (oduzimanje mobitela, novca …), džeparenja, stavljanja u promet i uživanja opojnih droga, nanošenje tjelesnih povreda i sl.

O navedenim aktivnostima policije biti će upoznati direktori predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, kako bi se zajedničkim djelovanjem stvorilia što povoljnija sigurnosna situacija a time i adekvatni uslovi za nesmetan početak i odvijanje nastave.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. Laž ,laž… Na prelazu preko ceste prema školi Tušanj kod binga uvjek gužva.Nesavjesni vozači svoja auta parkiraju na cesti i trotoarima da bi otišli u bingo i to baš u vrijeme kad djeca idu ili se vraćaju iz škole te na taj način direktno ugrožavaju živote đaka.Čak sam nekoliko puta o tom obavjestio policiju i objasnio u čemu je problem ali ništa se nije promjenilo. I onda se postavlja pitanje da li to bingo dogovorio s nekim …

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.