Komisija za granice: Da li aerodrom Tuzla ispunjava uvjete?

Predsjedavajući Komisije za integrirano upravljanje granicom BiH Miro Džakula rekao je da je Komisija danas formirala stručni tim sa zadatkom da utvrdi da li aerodrom u Tuzli ispunjava uvjete potrebne za izvoz robe životinjskog porijekla.

Podsjećajući da je Radna grupa koju je ranije formirala Komisija za integrirano upravljanje granicom BiH utvrdila da ovaj aerodrom ne ispunjava uvjete, Džakula tvrdi da su se pojavile nove činjenice.

“Preduzete su određene aktivnosti u vezi sa hladnjačama koje se tiču ispunjavanja svih uvjeta koje Kancelarija za veterinarstvo BiH traži da bi dala saglasnost. Sve to ne umanjuje i ne utiče na rad drugih aerodroma u BiH, kao što su banjalučki i sarajevski aerodromi”, pojasnio je on.

Komisija će se u roku od 15 dana ponovo sastati i utvrditi da li aerodrom Tuzla ispunjava uvjete i na bazi svog mišljenja uputiti Vijeću ministara BiH inicijativu za prekategorizaciju.

U Ministarstvu transporta i komunikacija BiH ranije su rekli da je ovo pitanje u nadležnosti Komisije za integrirano upravljanje granicom BiH, odnosno Vijeća ministara BiH, koji konačno donosi odluku o utvrđivanju i prekategorizaciji graničnih prelaza, kako za putnički, tako i za robni promet.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.