Premijer liga BiH za rukometaše kreće 12. septembra

Predsjedništvo Rukometnog saveza BiH, na sjednici održanoj u ponedjeljak u Bugojnu, donijelo je odluku da Premijer liga u muškoj konkurenciji počne 12. septembra, saznaje Anadolu Agency (AA).

Ovo je vijest koju su bh. klubovi s nestrpljenjem čekali, jer su prošli cijeli pripremni period, a do ponedjeljka nisu znali kada će krenuti u borbu za bodove.

Također, odlučeno je da visočka Bosna, čija je registracija igrača Mirze Hurema bila sporna u prošlo sezoni, ostane u elitnom razredu bh. rukometa. Isto tako ostaće i Gradačac koji je po bodovnom saldu trebao ispasti, ali je uložio žalbu na registraciju Hurema.

“S obzirom da niti jedan klub iz Prve lige Republike Srpske nije želio da igra Premijer ligu, Predsjedništvo RS BiH je odlučilo da Bosna iz Visokog ostane u takmičenju. Liga će brojati 16 klubova, jer se vraćaju dobojska Sloga i Maglaj, čiji je status prošle sezone bio zamrznut zbog stradanja njihovih gradova u poplavama. Iz Premijer lige ove sezone ispašće pet ekipa, a ući će kao i do sada tri. Tako će biti i u naredne dvije sezone, jer želimo elitni rang smanjiti na deset klubova”, kaže Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH.

Banjalučki Borac M:tel, aktuelni šampion BiH koji igra regionalnu SEHA ligu priključiće se nakon regularnog dijela sezone. Tri prvoplasirana tima Premijer lige i Borac igraće Ligu 4 za šampiona BiH.

Anadolu Agency

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*