Uprava Grada Tuzla poziva na prezentaciju projekta “Mogućnosti izvoza goveđeg mesa u Republiku Tursku”

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla obavještava zainteresirane proizvođače, kao i građane koji imaju uslove za pokretanje poljoprivredne proizvodnje, tačnije, proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi, da  uprava Grada Tuzla aktivno prati pozitivna dešavanja na planu odobrenog izvoza značajnih količina svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku, što otvara mogućnosti proizvođačima sa ovog područja za dugoročno stabilno i sigurno ulaganje u povećanje, kao i pokretanje proizvodnje u oblasti tova junadi.

Nakon nekoliko pripremnih sastanaka, upućen je poziv zainteresiranim da prisustvuju prezentaciji  mogućnosti ulaganja u ovu proizvodnju.Prezentacija  će se održati 10.09.2015. godine (četvrtak), u 10:00 sati, u prostorijama JU „Dom penzionera“ Tuzla.

Na ovom skupu će se prezentirati sve važne informacije o ovoj proizvodnji, u pogledu mogućnosti nabavke grla za tov, uslova otkupa, ostvarivanja poticaja, obezbjeđenja povoljnih finansijskih sredstava za ulaganja u ovu proizvodnju. Učesnici će imati priliku i neposredno postaviti pitanja koja su  bitna te iz resorne službe preporučuju  da zainteresirani planiraju dolazak na ovu važnu i korisnu prezentaciju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*