Čović u posjeti Kini: Firma Huawei želi ojačati poslovne odnose u BiH

U sklopu službene posjete Narodnoj Republici Kini, u povodu obilježavanja 70-godišnjice pobjede nad fašizmom, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s predstavnicima firme Huawei.

Nakon obilaska tvornice, upriličena je večera u čast posjete Čovića.  Tokom razgovora, uprava ove firme istakla je dobru dosadašnju saradnju s firmama u Bosni i Hercegovini, te ukazala na segmente tržišta gdje postoji mogućnost daljnjeg unapređenja. Bosna i Hercegovina je relativno malo tržište, ali je naglašen potencijal daljnjeg razvitka i modernizacije postojeće infrastrukture, navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

Spomenuto je da firma Huawei, koja je prisutna na našem tržištu niz godina projektima u IT i telekom industriji, želi ojačati poslovne odnose s firmama u Bosni i Hercegovini, te da je njihov vrlo razvijen istraživačko-razvojni centar, u kojem radi oko 46% od ukupnog broja uposlenih, garant kvaliteta njihovih proizvoda i usluga firme.

Čović je zahvalio upravi Huawei za doček, te podržao daljnje proširenje poslovne saradnje s firmama u Bosni i Hercegovini. Područje kojom se Huawei bavi predstavlja temelj razvoja ekonomije svake regije, a njena nova rješenja i tehnologije sigurno mogu pomoći uspješnijem poslovanju bh. ekonomije.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*