OLYMPUS DIGITAL CAMERA

18. do 20.septembra: Panonska jezera – VIII međunarodni susreti raftera „Raftlook 2015“

VIII  međunarodni susreti raftera i raft klubova na Panonskim jezerima u Tuzli pod nazivom „Raftlook 2015.“ održat će se 18. do 20. septembra 2015. godine u organizaciji Raft-eko kluba “Accent“ iz Tuzle.
Raft-eko klub „ACCENT” Tuzla je jedan od najstarijih rafting klubova u BiH, a nastao je u Tuzli koja ima hendikep da nema veliku rijeku za raft takmičenja.

-Iako nemamo rijeku, sada imamo već tri slana Panonska jezera koja su potomci prastarog Panonskog mora, a koje su građani Tuzle napravili na radost Tuzlaka i svih koji vole vodi i čari koje ona donosi. Organizovanjem susreta raftera želimo da pokažemo da ono što su građani Tuzle napravili sa puno ljubavi i odricanja, može mjeriti sa prirodnim ljepotama Une, Neretve, Drine, Krivaje, Vrbasa, Bosne … – poručili su organizatori.

Kroz susrete se želi ovaj ekstremni sport popularisati i približiti ljudima. Susreti su i prilika za demonstriranje rafterskih vještina, prezentaciju opreme, rekapitulaciju godišnjeg učinka klubova, planiranje i zabavu.

I ove godine je najavljeno je učešće raftera iz 15 gradova Bosne i Hercegovine i Srbije.

 

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*