Baždarević: Belgija je bolja, ali imamo strategiju za dobru igru i rezultat

Utakmica grupe B kvalifikacija za EURO 2016 između Belgije i Bosne i Hercegovine igra se večeras sa početkom u 20.45 sati.

Reprezentacija Velsa prvoplasirana je u grupi B sa 14 bodova iz do sada odigranih šest utakmica. Belgija je na drugom mjestu sa 11 bodova, a slijede Izrael i Kipar sa po devet. Bosna i Hercegovina je na petom mjestu sa bodom manje i svaka od preostale četiri utakmice su ključne za plasman na prve dvije pozicije u grupi, koje vode direktno na Euro ili na treće koje osigurava baraž za plasman na prvenstvo u Francuskoj. Andora je posljednjeplasirana u grupi, bez osvojenih bodova.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) sa posebnog sigurnosnog aspekta posmatrat će meč Belgije i Bosne i Hercegovine, zbog ispada bh. navijača u meču sa Izraelom. Michel Platini, predsjednik UEFA-e, izjavio je da krovna evropska kuća nogometa neće tolerisati eventualne nove ispade navijača sa Balkana i nacionalne asocijacije će u takvim slučajevima biti sankcionisane.

“Svi naši igrači su zdravi, svi su spremni. Odradili smo ono što smo trebali i spremno očekujemo jako tešku utakmicu, rekao je Mehmed Baždarević, selektor nogmetne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Svi znamo kvalitete Belgije. Oni su bolji. Njihovi igrači su u najboljim evropskim klubovima. Međutim, imamo dovoljno argumenata da im se suprostavimo na kvalitetan način, iako je bilo problema oko forme naših pojedinih igrača. Ipak, želja, htijenje i kolektivna igra mogu nadoknaditi ono što kod nekih naših igrača nedostaje u ovom momentu”, kazao je Baždarević.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*