Sarajevo: Konferencija posvećena visokom obrazovanju

Završna konferencija Twining projekta “Jačanje institucionalnih kapaciteta za obezbjeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanja”, koji finansira Evropska unija, bit će održana danas u Sarajevu.

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova, Delegacije Evropske unije i Ambasade Austrije u našoj zemlji predstavit će rezultate dvogodišnjeg projekta, čiji je cilj provođenje obezbjeđivanja kvaliteta u sistemu visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini u skladu sa principima Evropskog prostora visokog obrazovanja (EHEA), te Standardima i smjernicama za osiguranje kvaliteta u Evropskom području visokog obrazovanja (ESG).

Na konferenciji će učestvovati i relevantni predstavnici javnih i privatnih visokoškolskih ustanova, ministarstava obrazovanja, studenata, te domaćih i međunarodnih organizacija uključenih u reforme visokog obrazovanja.

Projekat predstavlja Twinning partnerstvo između Bosne i Hercegovine i Austrije, a finansirala ga je Evropska unija iz sredstava IPA 2011 u iznosu od milion eura.
Glavni korisnik projekta bila je Agencija za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta.

Uime Austrije, projekat je provodila Agencija za evropske integracije i ekonomski razvoj, koja je u saradnji sa Agencijom za obezbjeđivanje kvaliteta i akreditaciju Austrije obezbijedila odgovarajuću ekspertizu provedbe projekta, saopćeno je iz Agencije za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*