Čović se susreo s predsjednikom Kine Xi Jinpingom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Pekingu s predsjednikom NR Kine Xi Jinpingom, prenosi novinska agencija Patria.

Čović je zahvalio predsjedniku Jinpingu na pozivu za sudjelovanje u obilježavanju ove značajne obljetnice, te iskazao zadovoljstvo uzlaznom putanjom političkih odnosa BiH i Kine, kao i činjenicom da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja. Odnosi NR Kine i Bosne i Hercegovine predstavljaju primjer pravih prijateljskih relacija, te izuzetne suradnje u svim područjima zajedničkog djelovanja, koja se konstantno unapređuje.

Čović je također istaknuo značaj interesa NR Kine za suradnju u sklopu inicijative „Jedan pojas – jedan put“, kao važnog temelja za daljnji razvitak gospodarskih i svih drugih odnosa Bosne i Hercegovine i NR Kine. Istaknuo je potporu daljnjem unapređenju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, kao i povećanju kineskih izravnih ulaganja u gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Xi Jinping je zahvalio Čoviću na sudjelovanju u ovoj značajnoj obljetnici, te iskazao privrženost daljnjem razvitku i unapređenju međusobnih odnosa. Istaknuo je da brojni potpisani sporazumi iz raznih područja daju povoljan temelj za produbljivanje suradnje, te da će kineska strana i dalje davati poticaj kineskim ulagačima da ulažu u Bosnu i Hercegovinu.

Čović je zahvalio za iskazanu potporu i prijateljske riječi, te pozvao predsjednika NR Kine da u skorije vrijeme posjeti Bosnu i Hercegovinu, što je predsjednik Jinping i prihvatio.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*