Danas sjednica Predsjedništva BiH

Redovna sjednica Predsjedništva BiH biće održana danas u Sarajevu, a na dnevnom redu biće četiri tačke. Govoriće se o pozivu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame, upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH, za učestvovanje na Samitu vođa u borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma u New Yorku 29. septembra.

Također će se govoriti i o pismu predsjednika Kine i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, za učestvovanje na Susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena: pozivu predsjednika Turske, za službeni posjet Turskoj krajem 2015. godine.

Predsjedništvo BiH trebalo bi razmatrati i davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o saradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, te Sporazum o provedbi zajedničke platforme o upravljanju podacima za razvitak regionalnog sistema ranog upozoravanja i analize rizika “Granična straža”, kao i poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH glavnom sekretaru NATO-a za službeni posjet BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*