Bono: Europa neće postojati ne pomognete li izbjeglicama

Otvarajući koncert u Torinu, na početku europskog dijela turneje grupe U2, Bono Vox je upozorio da Europa više neće postojati, ne pronađe li rješenje za izbjegličku krizu, prenosi novinska agencija Patria.

Obraćajući se publici u punoj torinskoj dvorani Pala Alpitour, Bono  je rekao:

-Ne znamo koje je rješenje izbjegličke krize u Africi i Europi, ali znamo da, ne pronađemo li rješenje, Europa, kao izvrsna ideja, neće više postojati. Zato moramo naći izlaz, kakav god on bio.

Kao vrhunac koncerta, Bono je, misleći da tijelo malog dječaka Aydana Kurdia, koje je more izbacilo na tursku obalu, promijenio riječi pjesme ‘Pride’ i otpjevao :

‘One boy washed up on an empty beach’…

Band je izveo dvadesetak najvećih hitova, a u trenutku kad je na velikom platnu objavljena fotografija izbjeglica, Bono je rekao:

‘Toliko je boli u svijetu i toliko radosti u ovoj dvorani. Što želite? Europu zatvorenu milosrđu ili Europu otvorenog srca?’

Ponašanje nekih europskih političara kritizirao je i basist Adam Clayton, govoreći da su Europljani ljuti na svoje političare koji ne znaju kako se ponašati i kako riješiti izbjegličku krizu. Na sugestiju da bi trebalo organizirati humanitarni koncert po uzoru na Band aid, gitarist, The Edge rekao je da bi sasvim sigurno mnogi toj ideji pristupili ozbiljno, ali i da je pitanje je li takav projekt pravi odgovor za krizu, piše 24sata.hr.

(Patria)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*