Eurobasket: Težak poraz bh. košarkaša od domaće Francuske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od domaće Francuske u drugom kolu Eurobasketa rezultatom 81:54.

Iako smo tokom prve četvrtine držali rezultatski priključak, loša igra u drugom, odnosno katastrofalna u trećem periodu bile su kobne po naš tim večeras.

Prve poene na utakmici za naš tim postigli su Milošević i Renfroe, pa je rezultat nakon nešto manje od tri minute igre glasio 5:5. I u narednih nekoliko minuta naši košarkaši su držali rezultatski priključak, da bi nakon šest minuta Francuska dospjela na ugodnih plus šest. Uzvratio je Gordić pogotkom za tri poena, nakon kojeg je uspješan bio i Šutalo. Prvi period okončan je rezultatom 17:15 u korist Francuske.

Drugi period smo otvorili dosta loše, a nakon sedam minuta igre imali smo zaostatak od jedanaest poena. U finišu smo ipak zahvaljujući koševima Kikanovića uspjeli smanjiti na minus devet. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 37:26 u korist Francuske.

Treća četvrtina bila je katastrofalna po naš tim. Za dvadeset minuta uspjeli smo postići svega deset poena, dok su razigrani domaćini postigli ukupno 30 koševa za ubjedljivih 67:36 na startu posljednje dionice.

Francuzi su u posljednjoj četvrtini igrali onoliko koliko im je bilo dovoljno da održe ubjedljivo vodstvo. Na kraju je završilo rezultatom 81:54.

Najefikasniji u našem timu ponovo je bio Andrija Stipanović, dok su na drugoj strani briljirali De Colo sa 12, odnosno Batum i Parker sa 11 poena.

Eurobasket, drugo kolo:

Francuska – BiH 81:54
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*