Panonika MTB Kup 2015-Memorijal Avdo Šerak 20.09.2015.

JKP ”Pannonica” d.o.o. Tuzla sa Biciklističkim klubom ”Jedinstvo”-Tuzla i Biciklističkim savezom BiH organizuje sportsko-rekreativnu i turističku manifestaciju – 2. Međunarodna brdsko-biciklistička utrka PANONIKA MTB KUP 2015-memorijal Avdo Šerak, 20.09.2015. godine sa početkom od 10:00 sati.

Zamisao projekta PANONIKA MTB KUP jeste da se kroz organizaciju međunarodne brdsko-biciklističke/mountbajk utrke ponuditi prirodni lokalitet parka Slana Banja i kompleks slanih Panonskih jezera kao turistički i rekreativno-sportski proizvod na tržištu u cilju bolje turističke i sportsko-rekreativne ponude kompleksa Panonskih jezera i grada Tuzle.

Od ove godine PANONIKA MTB KUP će biti memorijalnog karaktera i održavaće se u znak sjećanja na prerano preminulog tuzlanskog biciklistu, Avdu Šeraka, idejnog tvorca Panonika MTB Kupa. Avdo Šerak je bio jedan od najpoznatijih tuzlanskih biciklista, veteran MTB biciklizma, koji je svesrdno promovirao brdski MTB biciklizam u Tuzli, zbog čega je zajedno sa JKP ”Pannonica” d.o.o. i pokrenuo organizaciju Panonika kupa u aprilu 2014.

Projektom imamo namjeru da popularizujemo biciklistički sport u našem gradu, a naročito brdski biciklizam, te da okupimo što veći broj djece i omladine koja voze bicikl. Cilj projekta je i uticaj na zdravlje građana, te turizam i ekologiju u našem gradu. Realizacijom ovog projketa očistit če se postoječe staze na Slanoj Banji čime će se omogučiti njihovo veče i sigurnije korištenje kako za bicikliste tako i za svakodnevne šetaće.

Utrka kreće sa platoa Panonskih jezera, gdje će biti i centralno mjesto okupljanja svih učesnika utrke, te mjesto gdje će se poslije utrke dodijeliti nagrade i nastaviti sa druženjem i zabavnom. Ruta utrke je, planirana od Panonskih jezera ispod slanih slapova START, dalje biciklističkim stazama preko parka Slana Banja sa povratkom oko prvog i drugog Panonskog jezera i CILJ je opet na platou ispod slanih vodopada. Ukupna dužina kružne staze za utrku je 4 km. Sve staze će biti propisno obilježene kako to zahtijevaju pravila za organizaciju ovakvih vrsta MTB utrka.
Za sve kategorije su obezbijeđene medalje, diplome i robne nagrade, a za licencirane takmičare i novčane nagrade.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.