Svjetska premijera u Banovićima: Film Hiljadarka kreće u kina

Film u kojem su uloge ostvarila istaknuta imena regionalne glumačke scene “Hiljadarka” reditelja Nenada Đurića, čije je pretpremijerno prikazivanje zabilježeno na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, od danas kreće u kino-distribuciju.

Veliki projekt regionalne kino-distribucije počet će u Banovićima sa svjetskom premijerom filma, koja će osim glumačke i filmske ekipe ugostiti i političku i estradnu scenu cjelokupne regije.

Banovići nisu odabrani slučajno – to je naime glavno mjesto radnje u filmu, ali i mjesto gdje se ovo ostvarenje u cijelosti i snimalo u jesen prošle godine. Time će svjetskom premijerom filmska ekipa pokušati barem djelomično zahvaliti na svemu onome što su općina sa stanovnicima i RMU Banovići učinili za stvaranje filma “Hiljadarka” i to upravo na proslavi Dana općine.

– Banovići su bili sjajni. Bilo je predivno, bilo je prelijepo, osjećali smo se jako dobrodošlima. Ljudi koji su nas tamo prihvatili bili su jako dobri domaćini – izjavio je glumac Milutin Mima Karadžić o snimanju filma u Banovićima, a glumica Aida Bukva Banoviće će ponajviše pamtiti “po hladnoći, jer se snimalo u novembru, po zajedničkim večerama, po snimanju od jutra, ali najviše po divnom gostoprimstvu i načinu na koji su tamo bili primljeni”.

Uloge su ostvarili Branislav Trifunović, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Nikola Kojo, Milutin Mima Karadžić, Edhem Husić, Vlado Kerošević, Slaven Knezović, Vanesa Glođo, Željko Pervan, Armin Omerović…

Istoga dana film kreće i sa službenom kino-distribucijom u BiH.

Publika će moći film pogledati i u  Tuzli, u kinu “Kaleidoskop”.Predstave su od 17,00;19,00 i 21.sat.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*