Utakmicom protiv Rusije BiH se oprašta od EP-a

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se utakmicom protiv Rusije oprostiti od Evropskog prvenstva. naši reprezentativci, nakon jučerašnjeg poraza od Finske nemaju šansi za nastavak takmičenja.

Izabranici selektora Duška Ivanovića igrat će protiv Rusa posljednju utakmicu grupne faze EP, a obje reprezentacije se nakon tog meča vraćaju kući. Današnji meč je bez rezultatskog značaja, ali poraženi tim će zauzeti posljednje mjesto u grupi A.

Nakon četiri odigrana kola BiH je upisala pobjedu protiv Izraela, te poraze od Poljske, Francuske i Finske. Pobjeda protiv Rusije bh. košarkašima ne bi ništa značila, osim popravljanja ukupnog dojma.

S druge strane Rusi su poraženi u svim mečevima, a sinoć su pružili dobar otpor favoriziranim Francuzima i bili na dobrom putu da ostvare prvu pobjedu na takmičenju.

Selekcija s velikom košarkaškom tradicijom došla je nespremna na Eurobasket jer ju je FIBA u julu suspendirala zbog miješanja države u rad Ruskog košarkaškog saveza (RSE), ali je sredinom avgusta dozvolila ruskim selekcijama da nastupe na međunarodnim takmičenjima.

Utakmica posljednjeg kola grupe A Eurobasketa između BiH i Rusije počinje u 17.30 sati.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*