Ima još mnogo stvari za riješiti, ali čvrsto vjerujem u budućnost BiH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Mostaru kako je preostalo još puno institucionalnih stvari za riješiti u BiH, ali da čvrsto vjeruje u budućnost te zemlje kao države tri jednakopravna konstitutivna naroda.

– Sve što želimo vidjet jeste jednu političku emancipiranu BiH koja funkcionira na cijelom svom teritoriju i to na načelu jednakopravnosti svih građana i konstitutivnosti tri naroda koja ostvaruju svoja prava i čuvaju kulturno, povijesno i drugo nasljeđe, pridonoseći budućnosti BiH – kazala je Grabar Kitarović koja je danas boravila u Mostaru u sklopu trodnevnog posjeta BiH.

Hrvatska se predsjednica, po dolasku u Mostar, prvo sastala s čelnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH, pa je posjetila mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića, nakon čega je obišla stari dio grada te razgovarala s građanima Mostara. Na kraju je, u druženju uz kavu, razgovarala s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, te drugim lokalnim čelnicima u Hercegovini, a onda je posjetila Rektorat Sveučilišta u Mostaru.

– Mostar je prekrasan kao uvijek i drago mi je vidjeti kako se grad oporavlja i da se na djelu vidi suživot i zajedništvo, što je preduvjet napretka Mostara i cijelog ovog područja – kazala je Grabar Kitarović.

Na novinarski upit što joj se najviše dojmilo prilikom današnjeg posjeta Mostaru, hrvatska predsjednica je rekla da su to građani te atmosfera koja vlada u gradu.

– Bilo je krasno prošetati se ulicama i vidjeti građane Mostara – kazala je hrvatska predsjednica koja će sutra, zadnjeg dana posjeta BiH, obići središnju Bosnu te Banja Luku.
(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*