(VIDEO) Stjepan Mesić, počasni građanin Tuzle: Tuzla je primjer jedinstva različitosti

Zbog naročitog doprinosa u očuvanju i afirmaciji demokratskih vrijednosti, zaštite osnovnih prava i sloboda čovjeka, privrede, nauke, umjetnosti, tradicije i kulture bosansko – hercegovačkog naroda, kao i posebne zasluge u drugim oblastima života i rada na području grada Tuzle i BiH, Gradsko vijeće je, na prijedlog gradonačelnika Jasmina Imamovića, proglasilo Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske ˝Počasnim građaninom Tuzle˝.

Gospodin Mesić je od stupanja na dužnost predsjednika Republike Hrvatske, ukazivao posebno poštovanje Tuzli, pružajući podršku lokalnoj upravi i građanima Tuzle, ističući da je Tuzla sredina u kojoj su istinski očuvane vrijednosti multietničkog života.

I nakon obavljanja mandata predsjednika RH, svojim angažmanom nastavio je da njeguje prijateljske odnose sa Tuzlom i BiH.

Gospodinu Mesiću će prizananje ˝Počasni građanin Tuzle˝ biti dodijeljeno na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Drugog oktobra 1943. godine – značajnog datuma iz historije Tuzle.

U susret tom značajnom događaju, ekipa RTV7 napravila je ekskluzivan intervju sa gospodinom Stjepanom Mesićem u Zagrebu. U priloženom videu saznajte šta gospodin Mesić misli o političkim prilikama u BiH, koliko je vezan za Tuzlu i gradonačelnika Jasmina Imamovića, te koliko mu znači priznanje koje će mu uskoro biti dodijeljeno.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*