Nevjerovatna dominacija Slobode za sigurnu pobjedu protiv Veleža!

Nakon neriješenog rezultata ostvarenog u prošlom kolu na Grbavici protiv ekipe Željezničara, fudbaleri Slobode danas su na Tušnju u okviru osmog kola dočekali ekipu Veleža i zabilježili sigurnu pobjedu rezultatom 2:0.
Od samog početka utakmice nevjerovatan presing domaćih fudbalera. Već od prve minute izabranici Husrefa Musemića opsjedali su gol Veleža a prilike za gol su se redale jedna za drugom. Najprije Ahmetović, zatim i Kostić i Stjepanović pokušavali su dovesti domaći tim u vodstvo, ali je fenomenalni golman Veleža, Adnan Bobić sigurnim intervencijama čuvao mrežu gola gostiju.
U nastavku prvog poluvremena, gol gostiju pokušavali su ugroziti Sarić i Ordagić ali se rezultat nije mijenjao. Pred sami kraj prvog poluvremena u 45. minuti, grešku kapitena gostiju koristi najbolji strijelac Slobode, Mersudin Ahmetović koji je izašao sam pred golmana Bobića, te prizemnim udarcem doveo Slobodu u zasluženo vodstvom, rezultatom 1:0. U drugom poluvremenu, ista slika na terenu.

Sloboda okupira gol Veleža a fantastični golman gostiju održava Velež “u životu”. Kostić pogađa prečku, Veselinović stativu a u 56. minuti Zajko zeba promašuje penal za Slobodu. Rezultat ostaje nepromijenjen sve do 70. minute kada Ordagić odličnim udarcem povećava prednost na 2:0 i postiže svoj prvijenac u dresu Slobode.

Svi prisutni na stadionu Tušanj, dugo nisu gledali ovakvu dominaciju Slobode koja je apsolutno u svim segmentima igre pokazala odličnu predstavu i zabilježila 139. pobjedu u Premijer ligi od kada je liga formirana.
Fudbaleri Slobode imali su čak 30 šuteva na gol, čak 17 u okvir gola, te ukupno 13 izvedenih kornera. U narednom kolu Sloboda gostuje kod ekipe Doboj Kakanj, dok fudbaleri Veleža na svom stadionu dočekuju ekipu Olimpica.(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*