Potpisani ugovori o dodjeli sredstava

U Ministarstvu prostornog uređenja danas su potpisani ugovori o dodjeli sredstava sa javnim preduzećima koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona. Riječ je o preduzećima koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice.

Za saniranje deponije Cerik u cilju zaštiteživotne sredine i smanjenja štetnih uticaja naokolinu odobreno je JKP Čistoća iz Čelića 21.487,70 KM, JKP Komemorativni centard.o.o. Tuzla za poboljšanje uslova za odvoz patološkogotpada namijenjeno je 24.793,50 KM, JP Komunalno d.o.o.Banovići za saniranje divljih deponija i smanjivanjenastajanja otpada 26.446,40 KM dok je JP za komunalne posloveKomus d.o.o. Gračanica za integralno upravljanje otpadom na područjuopćine Gračanica – Faza III odobreno 24.793,50 KM.

Za provođenje nultog stanja okoliša prijeizgradnje sanitarne deponije krutogkomunalnog otpada u Živinicama odobreno je 14.999,40 KM JP Eko – Sep d.o.o. Živinice, JP Rad d.o.o. Lukavac  za sanaciju i izmještanje dijela pristupnog putadeponiji Potočari u dužini 1.500 m namijenjeno je 24.793,50 KM, JP 9. septembar d.o.o.Srebrenik za nabavku mašine za rad na deponiji izbrinjavanju komunalnog otpada 28.099,30 KM a JKP Komunalno d.d. Živinice za uklanjanje divljih deponija na područjuopćine Živinice dobit će 16.507,80 KM.

(RTV)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.