U nedjelju 2. Međunarodna brdsko-biciklistička utrka Panonika MTB KUP 2015-Memorijal Avdo Šerak

Tuzlanski slani jezerski kompleks Panonika ove godine je drugi put domaćin biciklističke MTB trke pod nazivom 2. Međunarodna brdsko-biciklistička utrka PANONIKA MTB KUP 2015 – Memorijal Avdo Šerak. Utrka će se održati u nedjelju 20.09.2015. godine sa početkom od 10,00 sati.

Na kraju ovogodišnje sezone svi ljubitelji brdskog biciklizma moći će uživati u atraktivnoj trci, koju u predivnom ambijentu kompleksa Panonika u Tuzli organiziraju JKP ”Pannonica” d.o.o. u saradnji sa BK Jedinstvo iz Tuzle i Biciklističkim savezom BiH.

Od ove godine Panonika MTB Kup će biti memorijalnog karaktera i održavat će se u znak sjećanja na prerano preminulog tuzlanskog biciklistu, Avdu Šeraka, idejnog tvorca Panonika kupa.Avdo Šerak je bio jedan od najpoznatijih tuzlanskih biciklista, veteran MTB biciklizma, koji je svesrdno promovirao brdski MTB biciklizam u Tuzli, zbog čega je i pokrenuo organizaciju Panonika kupa u aprilu 2014.

Mjesto održavanja MTB trke je gradski sportsko-rekreativni park Slana Banja i kompleks Panonskih jezera u samom centru Tuzle.

Panonika ovi projektom namjerava popularizirati biciklistički sport u našem gradu, a naročito brdski biciklizam, te  okupiti što veći broj djece i omladine, koji voze bicikl. Cilj projekta je i uticaj na zdravlje građana, te turizam i ekologiju u našem gradu. Realizacijom ovog projekta očistit će se postojeće staze na Slanoj Banji, omogućiti veće i sigurnije korištenje, kako za bicikliste, tako i za svakodnevne šetače.

Iz JKP “Pannonica” pozivaju sve bicikliste, profesionalce i rekreativce, da učestvuju na ovoj memorijalnoj MTB trci, kojom se na simboličan način obilježava i 1.godišnjica smrti njenog prvog organizatora, Avde Šeraka.
(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*